Panostitida a zažívací problémy pana Grejdyho

Pan Grejdy je pes, kluk plemena německý boxer, 7 měsíců. V pěti měsících věku mu byla diagnostikována Panostitida. A tím to všechno začalo.

Panostitida je nemoc postihující štěňata velkých plemen, které jsou v růstu. Významnou roli při jejím rozvoji hraje rychlý růst dlouhých kostí, při kterém dochází k zánětu okostice. Pes kulhá, většinou na přední tlapy a při silnějším stisku nohou zakňučí. 

Pejsek může mít zvýšenou teplotu, často bývá letargický, trpí nechutenstvím. Panostitida trvá několik měsíců, po dokončení růstu většinou odezní. Problém ale je, že pro mladé štěně v růstu je přítomnost zánětu v těle, nechutenství, letargie, atd velice nebezpečná, nemluvě o tom, že neustálé přetěžování zadních končetin může vést ke vzniku dysplazie kyčelních kloubů. Rovněž nekonečné dopování tělíčka léky proti bolesti a antibiotiky není to nejvhodnější a už vůbec ne vždycky zabírá. 

Grejdymu předtím, než nás jeho panička kontaktovala, podávali Rheumocam, který vždy zabral, pouze ale jen krátkodobě. Bylo to s ním jak na houpačce. Navíc, léčba mu rozhodila zažívání, dostával proto ještě Famosan na zklidnění žaludku a nějaké veterinární probiotika. 

Začátek přírodní léčby

Na panostitidu jsme nasadili Regavet, Imunovet a Skelevet. Nic jiného k tomu neužíval.

Regavet pomáhá tlumit projevy zánětu jako je teplota, bolestivost, pracuje se zánětlivou složkou a nepřímo podporuje kosti a klouby.

Imunovet je přírodní antibiotikum, antivirotikum.

Skelevet je kloubní výživa organického původu, díky čemu má vysokou vstřebatelnost. Navíc obsahuje výtěžek z kopřivy dvoudomé, která čistí krev a lymfu a extrakt ze šípkové růže, která funguje jako antioxidant.

Grejďas hlásil zlepšení už po prvním týdnu podání preparátů. Po třech týdnech užívání byl naprosto v pořádku. Nicméně po týdenní pauze jsme 3 týdenní cyklus užívání zopakovali, spíše jen pro jistotu. Od té doby byl od panostitidy klid ????

Nicméně, potíže s rozhozeným zažíváním pokračovali. Jeho hlavním typem krmení byly granule. Permanentní průjmy, občasné zvracení, škrundání v bříšku...  Grejdy byl v dost špatném stavu, byl hodně vyhublý, bez nálady. Panička Grejdyho se na nás opět obrátila s prosbou o pomoc.

Přechod na Barf

Po konzultaci souhlasila s tím, že provedeme přechod na barf. Měla obavy, jak to bude všechno zvládat, ale Barfík se postaral o to, aby obavy zmizely, postaral se o jídelníček upravený dle zdravotních těžkostí pana Grejdyho a panička Grejďase taky nelenila a než jsme naložili auto masem, tak už nás tam čekal nový velký mrazák.

Pro uklidnění rozhozeného zažívání jsme mu nasadili opět Regavet, který kromě jiného upravuje také energetický metabolismus, metabolismus bílkovin a aktivuje trávicí enzymy a Probiovet, který uzdravuje střeva, ozdravuje mikrobiom a je neodmyslitelným pomocníkem při jakýchkoliv potížích s trávením jakéhokoliv zvířátka.

Nemusíme tedy psát, kdo byl z pořádné flákoty nejvíc nadšený ???? Dnes, po třech měsících na barfu je z pana Grejdyho pořádný kus chlapa, plný energie a radostí ze života. A my v Barfíku jsme nadšení za tak skvělé majitelé, kteří jsou ochotni i navzdory svým obavám nám dát důvěru a udělat vše pro jejich čtyřnohé chlupáče.