Cestování se psem či kočkou, hot spot a hmyz co saje zvířatům krev

Léto máme v plném proudu, období slunce, vody, dovolených a teplých letních nocí. Ale taky je to čas hot spotů (akutní mokvavý zánět kůže), komárů, klíšťat, zvracení, průjmy, cestování se psem či kočkou a s tím spojený stres...

Věděli jste ale, že toto vše je možné řešit i bez chemie a často i bez neustálých návštěv veterináře? 

Tak tedy jak na to?

CESTOVÁNÍ SE PSEM ČI KOČKOU

Příprava na cestu!

Pokud Váš mazlíček chytá z každé cesty autem hysterii, zvrací, má průjem ze stresu, není nic jednoduššího, než mu začít podávat Etovet!

Etovet je bylinný preparát, který má uklidňující vliv na psychiku. Působí na tlumivá mozková centra a míšní a autonomní nervový systém. Díky tomu zvyšuje schopnost koncentrace zvířete a způsobuje jeho zklidnění. Zvyšuje tak i jeho výdrž a vytrvalost.

Laicky řečeno, psychiku psa uklidní, sníží stres a hysterii a zvíře díky němu získá nadhled. Zároveň, díky bylinám ve složení, působí taky na trávení, které uklidní a zamezí průjmu. Nemusíte se bát, preparát zvíře nijak neomámí ani neuspí. Je velice bezpečný a šetrný ke všem živým organismům. Mimochodem, páníčci, pokud máte taky stresy, můžete si ho ucucávat se svými miláčky také ????.

Nefunguje však jako chemické léky, to znamená, nestačí podat jednorázově před cestou. Etovet je potřeba začít podávat aspoň týden před plánovanou cestou. Cestování se psem či kočkou pro Vás s Etovetem bude mnohem příjemnější.

V praxi taky výborně funguje při nápravě poruch chování, zbavování se traumat, urychluje proces učení nebo uklidní psa, který vyšiluje kvůli hárajícím fenám v okolí. V případě, že řešíte nějaké traumata nebo poruchy chování.

Lékárnička na cesty!

Mějte tyto preparáty s sebou v lékárničce a nic Vás na dovolené nezaskočí.

Probiovet – změna stravy, jiná voda (nemusí být vždy kvalitní), změna prostředí, to všechno znamená stres a způsobuje, že se ničí střevní mikrobiom, rozhazuje se trávení a snižuje se imunita. Všem těmto nepříjemnostem můžete díky Probiovetu předejít. V případě, že zvíře trpí na silné průjmy, doporučujeme místo něj Probiosan Inovum, které obsahuje kolostrum. Pravidelně se nám v praxi ukazuje, že pokud na průjmy už fakt nic nezabírá, tak je tady Probiosan Inovum ????

Cytovet – první pomoc při otravách. Také skvělý na průjmy (je stonásobně silnější než černé uhlí), výborný na mechanické očištění ran, hotspotů. 

Mě osobně se osvědčil i jako první pomoc v případech, kdy psy pálí žáha (ublinkávají, mlaskají a žerou trávu jak smyslů zbavení, případně není-li po ruce tráva, tak žerou deky, podložky, olizují podlahu apod.) Stačí tobolku vysypat do pár mililitrů vody, rozmíchat a stříkačkou podat přímo do tlamy. V případě, že se jedná o malého psa velikosti čivava, podejte mu pouze půlku tobolky. V případě velkého psa typu doga, můžete podat i dvě tobolky najednou.

Imunovet -  je přírodní antibiotikum, antivirotikum a antimykotikum. To znamená, funguje proti bakteriálním zánětům, virům i plísním.

Funguje tak fantasticky, že každému majiteli či chovateli doporučujeme ho mít vždy po ruce. Lze jej použít od hmyzích štípanců, přes oděrky, rozštíplé krvácející konce ocasů, natržených uší, až po velké rány po úrazech či operacích. Ránu vysuší, schladí, rychle zatáhne. Nic lepšího jsme za ty léta chovu neobjevili.

Zároveň jej lze použít vnitřně, při těžkých a dlouhotrvajících infekcích, které jsou odolné vůči antibiotikům, je vynikající při horečkách, leukémii, nádorech, možnosti využití jsou obrovské, výsledky ohromující a my v Barfiku na něj nedáme dopustit!

Aby léto nebylo vopruz, doporučujeme pořídit základní lékárničku pro vaše miláčky ????

HOT SPOT U PSA NEBO KOČKY

Kdo ho nezažil, neví, co je to otrava a zoufalství v jednom. Ale teď to jde zvládnout i s úsměvem na rtech ????.

Do převařené vody (200 – 400 ml) zamíchejte Cytovet – přírodní přípravek s obsahem humátů nebo chcete-li rašeliny, s výjimečnými detoxikačními schopnostmi. Ránu pořádně mechanicky vydrhněte, následně ošetřete přípravkem Ecospot. Podívejte se na tento odkaz, ve kterém se nachází video, jak vypadal pejsek s hotspotem na začátku a jak na konci léčby s Ecospotem. Video mluví za vše ????

Hotspot je často spojen s infekčními záněty uší a zvukovodu. Pokud je to i Váš případ, doporučujeme k léčbě přibrat i pomocníka s názvem Ecoears, který si se záněty uší poradí jak mávnutím čarovného proutku. Na mou duši, na psí uši ????

Pozn. autora: Moje fena Nela má hrubé, těžké ušní boltce a záněty uší byly naše noční můra. Vyzkoušeli jsme všechno, a když říkám všechno, tak tím myslím úplně všechno. Každý jeden přípravek, ať už přírodní nebo chemický, neměl dlouhotrvající účinek. Ucho zůstalo bez zánětu týden, maximálně dva a pak jsme začínaly nanovo. Od doby kdy jsme objevily Ecoears, nedáme na něj dopustit. Už jsme téměř i zapomněly, co to ten zánět ušisek vlastně je ????

PREVENCE PROTI HMYZU CO SAJE KREV

A taky nervy… všichni to známe…klíšťata, komáři, blechy…

To nejlepší, co můžete udělat je samozřejmě prevence. Jestli si zvolíte klasickou cestu chemických přípravků, nebo půjdete přírodní cestou, je samozřejmě na Vás. Bohužel, ne na každého psa fungují přírodní produkty, zejména, co se klíšťat týká. Někde jsou dokonce tak přemnožená a imunní, že stoprocentně nefungují ani ty chemické.

Nicméně, přidáváním pivovarských kvasnic do žrádla nic nepokazíte. Právě naopak!

Pivovarské kvasnice jsou zdrojem vitamínů skupiny B, které kromě toho, že při dlouhodobějším užívání přirozeně odpuzují klíšťata a komáry, tak zároveň podporují imunitu na buněčné úrovni, podílí se na mnoha procesech v těle (zpracování bílkovin, tuků, sacharidů), jsou důležité pro imunitu, hormonální systém, trávení a podporují chuť k jídlu…

Zákazníci si také moc chválí přírodní šampon Epivet, který díky přírodním substancím není dráždivý či toxický, ale naopak má zklidňující účinek i pro velmi citlivou pokožku. Má neutrální pH a svou vůní je příjemný lidem i zvířatům. Jeho další výhodou jsou protizánětlivé a repelentní účinky. Díky nim odpuzuje klíšťata, blechy, komáry a další vnější parazity až po dobu 14 dní.

Tickvet – novinka letošního roku! 

Čistě přírodní repelent s esenciálními oleji, šetrný ke zvířeti i životnímu prostředí. Obsahuje pouze vybrané esenciální oleje, které zlepšují kvalitu kůže. Svým účinkem druhotně napomáhá snižovat riziko napadení vnějšími parazity (klíšťata, blechy) a díky svému repelentnímu účinku odpuzuje i komáry. 

Chemické přípravky proti klíšťatům většinou nemají repelentní účinek, to znamená fungují na klíšťata, na komáry už ale ne. Přitom komáři jsou taky přenašeči různých, často vážných, nemocí. Už i v našich končinách se například objevující dirofilariózu (srdeční červy). Proto doporučujeme tickvet podávat i zvířatům, kteří již mají chemickou ochranu v podobě obojku, vodičky či tablety.

CO DĚLAT PŘI KOUSNUTÍ ČI ŠTÍPNUTÍ?

Pokud dojde ke kousnutí či štípnutí i navzdory naší snaze o prevenci, určitě doporučujeme na postižené místo kápnout Imunovet. V případě podezření, že klíště bylo infekční, podávejte ho také vnitřně.

Imunovet je přírodní antibiotikum, antivirotikum a antimykotikum. To znamená, že funguje proti bakteriálním zánětům, virům i plísním.. Obsahuje pryskyřici ze stromu Croton lechleri, který roste v povodí Amazonky v jihoamerickém Peru. Indiáni jej nazývají Sangre de Drago neboli Dračí krev. Důvodem je tmavě červená míza, která po naříznutí ze stromu vytéká. První zmínky o léčivých účincích pocházejí již z roku 1600 od španělského přírodovědce Bernabého Cobo. Dračí krev má mnohonásobně silnější antibiotický účinek než penicilin. I díky tomu patří k nejprozkoumanějším rostlinám v Peru. Vědci ze Západu se věnují výzkumu této látky již od 60. let 20. století.

 

Všechny námi doporučené přípravky jsou v praxi odzkoušené na našich vlastních zvířatech (psy, králíci, slepice, atd.) a tudíž víme, že to, co jsme tady napsali, není pouze pouhá teorie, ale jsou to příběhy ze života s ponaučením, které jsme našli za Vás ????

Užívejte si v létě cestování se psem či kočkou a pokud potřebujete s čímkoliv poradit, klidně nám napište.