Dorianův přechod na Barf a jeho kožní problém

Stafordšírský bulteriér Dorian byl, tak jako většina štěňátek, zvyklý na granule. Nejmenovaná značka granulí mu neseděla a tak majitelka vyzkoušela jiné značky, po nich se dostavilo nechutenství. Řešením tedy byl přechod na Barf.

Na nás se obrátila s prosbou o sestavení jídelníčku na míru. Po přechodu na BARF, nechutenství zmizelo. Zhruba po měsíci barfování se objevily změny na srsti. Dori se začal drbat, udělaly se lysiny a mapy bez chlupů. 

Doporučili jsme majitelce nejdříve zajít na veterinu a udělat seškrab pro vyloučení kožních parazitů, veterinář mu seškrab neudělal, nicméně od něj dostal chlorellu, zinek a doporučení nejdříve problém řešit přírodní cestou (víc takových!!!)

Nasadili jsme Ecospot a Audivet lokálně, podávali jsme 2-3 krát denně a výsledky se dostavily již po týdnu. Na fotografii je rozdíl kožního problému během jednoho měsíce. Dnes už je Dori zcela bez obtíží a vesele baští své oblíbené masíčko takže přechod na barf se povedl:).

Ne všechny kožní problémy lze klasifikovat a léčit jako potravinovou alergii, která je sice velice v módě, nicméně ve skutečnosti je celkem vzácná (ve většině případů se jedná o potravinovou intoleranci). Určitě se nejdříve snažte vyloučit parazity, plísně, bakteriální infekce....!!

Pokud máte s pejskem trápení, neváhejte se na nás obrátit!

Napište nám na info@barfik.cz, rádi pomůžeme :)