Hovězí maso v Barfu

Hovězí maso v BARFu je především výborným zdrojem zinku, vápníku, vitaminů skupiny B, železa, mědi, fosforu a mnoho dalších. Je výbornou volbou pro psy, kteří potřebují nabrat hmotu.

Z hovězího nezkrmujeme jen libovou svalovinu, ale výborné jsou i různé odřezky, šlachy, ořezy z hlav, srdce a pod. Z vnitřností jsou to plíce (výborné při redukční dietě, nebo pro kojící feny - obsahují množství vápníku), játra a ledviny (tzv. multivitamin pro masožravce), neprané dršťky (obsahují již natrávený obsah žaludku býložravců = lépe stravitelné živiny pro psa než klasická zelenina), mozek (bohatý na omega 3, selen a měď), vemeno (vemeno je velice tučné a má zbytky mléka obsahuje vápník, ideální je pro březí nebo kojící feny, štěňata v růstu nebo pro psy v zátěži)


Každý orgán nebo každý jeden druh hovězího masa má jiné hodnoty živin (např. hodnoty fosforu) a podle toho je zařazujeme nebo vyřazujeme z jídelníčku v případě zdravotních problémů 

Zinek

Podílí se na metabolismu, je důležitý pro oči, kůži, kostru, srst. Jeho nedostatek hlavně v mladém věku se zpravidla projeví v poruchách nebo zpomalení růstu, problémy s rozmnožováním, imunitním systémem nebo problémy s kůží.

  • Vitamíny skupiny B - podporují imunitu na buněčné úrovni, podílí se na mnoha procesech v těle (zpracování bílkovin, tuků, sacharidů), jsou důležité pro imunitu, hormonální systém, trávení
  • Vápník je důležitý pro růst kostí a svalů, podporuje srážlivost krve, stabilizuje buněčné stěny
  • Železo a měď jsou kromě jiného důležité při tvorbě krvinek a nepostradatelné při anémii (chudokrevnost), rovněž jsou potřebné pro zdravé kosti a klouby

Ledvinová dieta a hovězí maso

  • nevhodné: vnitřnosti, libové maso
  • občas: ořez z hlav
  • vhodné: neprané dršťky

Jaterní dieta a hovězí maso

hovězí maso i vnitřnosti jsou nevhodné

Rakovina

existují studie, které prokázaly, že existuje souvislost mezi zvýšenou spotřebou hovězího masa a vzniku rakoviny. Doporučujeme ho u pacientů s touto nemocí vysadit úplně.

Alergie

z hlediska tradiční čínské medicíny patří hovězí maso k tzv.neutrálním a je možné ho do jídelníčku zařadit společně s králíkem nebo kachnou.

Pokud máte k hovězímu masu dotazy nebo si nejste jisti, zda ji váš pes může jíst, dejte nám vědět a my vám rádi poradíme! 

Hovězí maso samozřejmě najdete i u nás v e-shopu!