Je kokosový olej vhodný doplněk stravy pro psy?

Kokosový olej a jeho benefity

Klasický kokosový olej a jeho nesporné benefity jsou jeho středně dlouhé řetězce mastných kyselin, jako je kyselina kaprylová (cca 8%), kyselina kaprinová (cca 7%) a ještě pár dalších, zastoupených v ještě menších procentech (myristová, palmitová,...).
Díky enzymu lipáza jsou tyto mastné kyseliny středně dlouhého řetězce rychle rozložené a poslané krevním oběhem přímo do jater, kde se okamžitě promění v ketony.
Ketony játra využívají jako potravu pro své vlastní buňky nebo na detoxikaci. Zbytek ketonů se vrací zpátky do krve, kde se ihned spotřebuje jako palivo pro mozek a zbytek těla. 
To znamená, že tyto mastné kyseliny jsou využité kompletně, neukládají se do tukových zásob!!!
Mají přirozené ANTIVIROTICKÉ, ANTIBAKTERIÁLNÍ a ANTIMYKOTICKÉ vlastnosti!!!


- Lze je použít i LOKÁLNĚ jako ANTIBIOTIKUM nebo ANTIMYKOTIKUM (proti plísním) pro psy s kožními problémy
- Pomáhají bojovat PROTI KVASINKÁM !!!
- Zlepšují funkci mozku.
Zvyšují fyzický výkon a vytrvalost při sportu- Pomáhají potlačovat chuť k jídlu a navozují pocit sytosti
- Pomáhají efektivnější absorpci živin
- Jsou prevencí kardiovaskulárních onemocnění
-Mohou napomáhat zmírnění příznaků epilepsie, autismu, alzheimerovy choroby 
  Zlepšují trávení a podporuje funkci rychlejšího metabolizmu

 

‼️   Kokosový olej a jeho negativa ‼️


Klasický kokosový olej je z víc než 50% složený z kyseliny Laurové, která patří do skupiny kyselin s dlouhým řetězcem. Co to ale znamená???
Mastné kyseliny s dlouhým řetězcem mají úplně jiný metabolismus. Pro játra jsou velmi těžko stravitelné, tak je většinou uloží do tukových zásob.
Časy, kdy marketing a lobby nám kokosový a palmový olej podsouvali jako superpotravinu jsou definitivně pryč, poslední slovo má věda !!!
⛔️Díky podrobnému studiu mikrobiomu ve střevech se zjistilo, že kyselina laurová MÁ VELMI ŠPATNÝ VLIV na střeva
Dnes již víme, že pes, stejně jako člověk, potřebuje zdraví prospěšné střevní bakterie (mikrobiom) a stěna střeva musí být rovněž v pořádku, aby sám mohl být zdravý a měl funkční imunitní systém.
⛔️ V případě, že to tak není, může se objevit SYNDROM ZVÝŠENÉ PROPUSTNOSTI STŘEV (Leaky gut syndrome)To znamená, že buňky v stěně tenkého střeva jsou narušené a dovolí, aby do krvi a organizmu pronikali nestrávené zbytky potravy, bakterie, kvasinky, viry...

⛔️Tyto pak způsobují CHRONICKÉ ZÁNĚTY po těle, různého stupně a rozsahu.- Imunitní systém a orgány můžou selhávat- chronický zánět v těle je původncem všech chronických onemocnění včetně: RAKOVINY, ALERGIE, BOLESTI KLOUBŮ, ONEMOCNĚNÍ RŮZNÝCH ORGÁNŮ, UCPANÝCH TEPEN,  atd...

⛔️Do organismu se mohou dostat endotoxíny, které by normálně měli zůstat ve střevech. V krajním případě mohou způsobit až SEPTICKÝ ŠOK
Studie z roku 2018 z Brazílie potvrdila, nejen že kyselina laurová způsobuje záněty ve střevech, ale taky je to právě ona, která je způsobuje nejvíce ze všech možných kyselin

 


 Pokud chceme využít všechny benefity kokosového oleje a zároveň se vyhnout všem rizikům, máme pro Vás řešení

 

????????  MCT kokosový olej ????????

???? Olej MCT, který najdete u nás,  je extrahován ze 100% kokosového oleje a obsahuje pouze 70% kyseliny kaprylové C8 a 30% kyseliny kaprinové C10 

???? Pečlivě jsem vybírali právě takový olej, který je bezkonkurenčně nejkvalitnější, bez příměsí a aditiv jako jsou palmový olej, GMO, laktóza, lepek nebo želatina. Vhodný je nejen pro psy, ale taky pro jejich páničky, pro vegany, vegetariány a diety typu paleo, keto a atkins.
Takže si ho můžete dopřávat oba dva (tři, čtyři...)
TIP: abychom dosáhli ještě lepšího výsledku, doporučujeme k MCT oleji přidat probiotika, ideálně probiovet!