Potravinové alergie u psů

Cytopoint, apoquel, speciální granule pro alergiky, toto vše určitě znáte pokud váš mazlíček trpí potravinovou alergií......Toto všechno jsou však pouze prostředky pro potlačení příznaků alergií, NELÉČÍ JEJÍ PŘÍČINU!!! V dnešní době se provádí testy na alergii z krve, řada odborníků na dermatologii se ale shoduje, že testy nejsou úplně průkazné a přesné.

Problém potravinových alergií je ve střevě. Vzniká pokud je stěna střeva narušená důsledkem zánětů, které může způsobit vysoce průmyslově zpracovaná strava (granule), ATB nebo další léky, stres, špatný mikrobiom nebo také všechno najednou.

Bílkoviny se nestihnou rozložit na aminokyseliny, ale pronikají do organismu právě jako bílkoviny. Imunitní systém ale bílkoviny nezná, zná jen aminokyseliny, proto když se bílkovina dostane do těla, imunitní systém ji vyhodnotí jako nepřítele a začne proti ní zbrojit (alergická reakce). Granule pro alergiky mají bílkoviny již jakoby laicky řečeno "rozložené", takže imunitní systém se oblbne.

Potíž je v tom, že střevo zůstává rozdrážděné, zůstávají v něm záněty, které se prohlubují, přes narušenou stěnu střeva pronikají do těla i další věci mimo bílkovin, které by měli zůstat ve střevě.

Jsou to právě například kvasinky, gram negativní bakterie a pod...a to způsobuje další potíže. Problémy s ušima, packama (kvasinky), to vše způsobuje další záněty v těle, které mají za následek selhání orgánů, rakoviny, atd...až může v krajních případech dojít k sepsi celého organismu.

 

"Když se vyléčí střevo, potravinové alergie zmizí. "

leaky gut (1)

ALE! Čím déle pes užívá cytopoint, apoquel a další chemii, tím hůř se pak s tím dá pracovat, protože tím hůř organismus reaguje. Proto čím dříve začnete problém řešit, tím lepší výsledky můžete dosáhnout. Ideálně když uvidíte první příznaky alergií, předtím, než sáhněte po chemii, vyzkoušejte přírodu. K chemii můžete přistoupit vždy, opačná cesta je většinou obtížnější.

Jak tedy na to?

Jako první a nejdůležitější věc je změna stravy z průmyslově zpracované na syrovou. Syrová strava neobsahuje plísně, herbicidy, chemii, tudíž neničí mikrobiom.  Zároveň je pro psa přirozená a proto vysoce stravitelná. Nezanechává ve střevech nestrávené zbytky potravy, které způsobují záněty a podráždění.

Přírodní medicína nám nabízí široké možnosti, jak pomoci. Od vyléčení zánětů, přes úpravu metabolismu, až po obnovu mikrobiomu. Každý pejsek je jiný a proto tady nebudeme vypisovat zaručený návod, jak na to, ale preferujeme individuální přístup v léčení.

Pro zajímavost můžeme říct, že většina psích alergiků, kteří mají alergie na kuřecí, hovězí, nebo jakékoliv maso, když se jim podá tato bílkovina v syrovém stavu, neprojevují žádné alergické příznaky a prosperují. Až takto silně může průmyslová strava ovlivnit a ničit střeva!

To samé platí u kvasinek, pokud se léčí jen lokálně (uši, packy), tak se budou pořád vracet. Protože není vyřešena příčina, léčí se pouze následek. 

Tudíž je potřeba nejprve vyléčit střevo a mikrobiom a společně s tím podávat přírodní preparáty přímo na postižené místo, jen tak je výsledek trvalý.

Jako společnost jsme se už dávno posunuli z období temna do období informační renesance. Dnes není žádný problém se dostat nejen ke studiím, které tuto teorii potvrdili a podpořili, ale taky k již takto úspěšně vyřešeným případům potravinových alergií. 

Nejsou v tom žádné čáry, žádná magie, není to ani žádné zázračné řešení. Úspěch tkví pouze v zamezení přísunu obrovského množství chemie a vysoce průmyslově zpracované stravy výměnou za, pro psa přirozenou, biologicky vhodnou, vysoce stravitelnou potravu s využitím možností, které nám příroda nabízí. 

Jako lidstvo, tyhle informace už máme, a netýkají se pouze psů nebo koček. Týká se to krmení skotu, slepic a dalších hospodářských zvířat, které musí být bohužel, dopovány antibiotiky a dalšími léky jen proto, aby se u nich neprojevily příznaky různých nemocí způsobených pro ně biologicky nevhodnou stravou (např. zažívací systém krávy opravdu není uzpůsobený na trávení obilí, ale na pastvu)

Jako jedinci nedokážeme změnit tento problém v širokém měřítku, ale říká se, že každá změna musí přijít nejdříve od sebe. A změnit stravu psa a tím přispět k jeho zdraví a prospívání, to změnit dokážeme.

Barfujme a pojďme změnit svět k lepšímu!

Pokud potřebujete poradit jak na to, nebo máte psa alergika, napište nám, nejste v tom sami, jsme tady pro Vás!

Váš B.A.R.F. GURU BARFÍK

Vliv BARFU na alergie studie:

 https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211118203742.htm

https://www.helsinki.fi/en/researchgroups/dogrisk-health-nutrition-epidemiology-and-disease-detection-dogs/research/research-dogrisk